Antena 3 CNN Externe Ministrul rus al Apărării: mercenarii americani pregătesc o „provocare” în Donbass. Putin avertizează cu privire la un răspuns ”militar-tehnic”

Ministrul rus al Apărării: mercenarii americani pregătesc o „provocare” în Donbass. Putin avertizează cu privire la un răspuns ”militar-tehnic”

Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a susținut marți că unele companii militare private americane au staționat trupe în regiunea Donețk din estul Ucrainei și pregătesc o ”provocare folosind componente chimice necunoscute”. Vladimir Putin a avertizat cu privire la un răspuns ”militar-tehnic”.

Ministrul rus al Apărării: mercenarii americani pregătesc o „provocare” în Donbass. Putin avertizează cu privire la un răspuns ”militar-tehnic”
Sursa foto: Getty Images/ Handout
de Cerasela Stafie    |    21 Dec 2021   •   18:17

Declarațiile lui Shoigu au venit în timpul unei reuniuni a Ministerului Apărării la Moscova, pe fondul temerilor crescânde că Rusia ar putea lansa o invazie a Ucrainei.

„Am identificat prezența a peste 120 de membri ai grupărilor de mercenari americani în orașele Avdiivka și Krasny Liman pentru a comite provocări... Tancuri pline cu componente chimice neidentificate au fost livrate în orașele Avdeevka și Krasny Liman pentru a comite provocări”, a declarat Sergei Shoigu pentru agenția de știri TASS, scrie The Moskow Times.

Ministrul, considerat un aliat de încredere al lui Vladimir Putin, a criticat, de asemenea, SUA pentru tensiunile crescute în apropierea graniţei cu Rusia.

”Statele Unite își consolidează prezența militară la granițele ruse. În țările din Europa de Est, unități americane cu un număr total de aproximativ 8.000 de militari sunt dislocate pe bază de rotație”, a spus el.

Sergei Shoigu s-a lăudat în continuare cu armata îmbunătățită a Rusiei, spunând că este un „lider mondial” în ceea ce privește modernitatea.

La aceeași întâlnire de marți, Putin a avertizat cu privire la un răspuns „militar-tehnic” la ceea ce Rusia percepe ca mișcări amenințătoare din Occident.

"În cazul menţinerii liniei foarte clar agresivă a colegilor noştri occidentali, vom lua măsuri de represalii militare şi tehnice adecvate. Întărirea la frontierele ruse a unor formaţiuni militare ale SUA şi NATO, precum şi organizarea de manevre militare de amploare constituie o sursă serioasă de preocupare", a declarat Vladimir Putin.

În prezent, se estimează că aproximativ 100.000 de militari ruși sunt staționați la granița cu Ucraina. Rusia a negat în repetate rânduri să comploteze o invazie în Ucraina, spunând că are dreptul de a muta trupe în interiorul granițelor sale.

 

×
Subiecte în articol: mercenari Donbass provocare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close