Antena 3 CNN Externe Ministrul ucrainean avertizează că lupta din regiunea Donbas ”va fi ca al Doilea Război Mondial”

Ministrul ucrainean avertizează că lupta din regiunea Donbas ”va fi ca al Doilea Război Mondial”

”Lupta pentru Donbas în estul Ucrainei va fi ca cel de-al Doilea Război Mondial”, a avertizat astăzi ministrul de externe al Ucrainei.

Ministrul ucrainean avertizează că lupta din regiunea Donbas ”va fi ca al Doilea Război Mondial”
Sursa foto: Fortele operative speciale Ucraina
de Alexandra Ionescu    |    07 Apr 2022   •   17:56

Dmitri Kuleba le-a spus aliaților NATO că au ”zile, nu săptămâni” pentru a trimite mai multe arme pentru a ajuta trupele locale să lupte cu forțele invadatoare ale lui Vladimir Putin.

Vorbind după discuțiile cu miniștrii de externe ai NATO la sediul Alianței de la Bruxelles, el a spus: ”Bătălia pentru Donbas este în desfășurare.

”Nu a atins amploarea maximă, dar în fiecare zi cele mai grele lupte au loc în acea parte a Ucrainei.

„Bătălia pentru Donbas – și regret să spun, dar este adevărat – va aminti de cel de-al Doilea Război Mondial cu populații mari, manevre, implicarea a mii de tancuri, vehicule blindate, avioane, artilerie.”

El a adăugat: „Rusia are planul ei, noi îl avem pe al nostru și rezultatul va fi decis pe câmpul de luptă”.

Îndemnând membrii NATO să accelereze livrarea de echipamente militare vitale, Kuleba s-a adresat celor care „încă se gândesc că trebuie să facă toate procedurile, că sunt multe probleme care trebuie rezolvate înainte de a lua decizii”.

„Fie ne ajutați acum - și vorbesc despre zile, nu săptămâni - sau ajutorul vostru va veni prea târziu și vor muri mulți oameni, mulți civili își vor pierde casele, multe sate vor fi distruse - tocmai pentru că acest ajutor a venit prea târziu.”

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Donbas
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close