Antena 3 CNN Externe Ministrul Energiei din Ucraina: ”Un război atomic poate începe chiar și fără lansarea de rachete nucleare”

Ministrul Energiei din Ucraina: ”Un război atomic poate începe chiar și fără lansarea de rachete nucleare”

Ministrul Energiei al Ucrainei, Herman Galușcenko, a spus că un război atomic poate începe chiar și fără lansarea de rachete nucleare.

Ministrul Energiei din Ucraina: ”Un război atomic poate începe chiar și fără lansarea de rachete nucleare”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    08 Mar 2022   •   18:23

Nici într-un coșmar, nu mi-aș fi putut imagina capturarea Cernobîlului, a centralei nucleare Zaporojie, bombardarea Institutului de Fizică și Tehnologie Harkov, unde se află instalația nucleară experimentală. Dar s-a întâmplat", a spus Galușcenko.

Potrivit acestuia, în fiecare zi din 24 februarie, lumea se clătina în pragul unei catastrofe care va fi mult mai gravă decât Cernobîl și Fukushima împreună, a avertizat el.

"Un război atomic poate începe chiar și fără lansarea de rachete nucleare. Dacă se va întâmpla acest lucru, întreaga Europă va fi forțată să se ascundă în adăposturi, încercând să scape de radiații. Și vom ști cine a făcut-o - în ciuda falsurilor și a propagandei. Dar va fi prea târziu”.

Galușcenko a cerut instituțiilor și organizațiilor internaționale să-și folosească toate capacitățile și eforturile și să stabilească o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei - înainte de a avea loc o catastrofă.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Ninge în toiul lunii mai, pe Transalpina. Avertisment pentru șoferi
x close