Antena 3 CNN Externe Ministrul german de Externe a mers pe linia frontului din Donbas: ”Noi, împreună, ca europeni, nu vom privi în altă parte"

Ministrul german de Externe a mers pe linia frontului din Donbas: ”Noi, împreună, ca europeni, nu vom privi în altă parte"

Annalena Baerbock a promis sprijinul neechivoc al Germaniei pentru Ucraina Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a vizitat linia frontului din regiunea estică Donbas. Dobas este un loc în care din 2014 forţele ucrainiene luptă cu separatiştii pro-ruşi.

Ministrul german de Externe a mers pe linia frontului din Donbas: ”Noi, împreună, ca europeni, nu vom privi în altă parte"
Sursa foto: Twitter/GermanEmbassy
de Alexandra Ionescu    |    08 Feb 2022   •   15:03

Vreau să trimit un semnal clar: Noi, împreună, ca europeni, nu vom privi în altă parte", a declarat ministrul german de Externe. Annalena Baerbock a promis sprijinul neechivoc al Germaniei pentru Ucraina în cadrul unei vizite la Kiev. Î

ntr-o conferinţă de presă comună, Baerbock şi omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, au declarat că nimeni nu va putea să creeze o prăpastie între cele două ţări, iar Baerbock a subliniat că Germania este dispusă să plătească un preţ economic ridicat pentru a pune o barieră intenţiilor ofensive ale Moscovei.

Promisiunile şi vizita vin după ce oficialii ucraineni au criticat în mod public Germania pentru că a refuzat să vândă arme defensive Kievului, informează Mediafax.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close