Antena 3 CNN Externe Ministrul rus de Interne: Oamenii ar trebui să lovească poliţiştii care atacă fără motiv

Ministrul rus de Interne: Oamenii ar trebui să lovească poliţiştii care atacă fără motiv

Ministrul rus de Interne: Oamenii ar trebui să lovească poliţiştii care atacă fără motiv
Sursa foto: politia rusa
27 Noi 2009   •   18:56

Ministrul rus de interne a declarat că oamenii ar trebui să aibă permisiunea să lovească poliţiştii care îi atacă fără motiv. Propunerea vine la trei zile după ce trei poliţişti beţi din Moscova au omorât în bătaie un om, ultimul dintr-o serie de scandaluri ce au implicat forţele de poliţie, împotriva căreia se aduc tot mai multe acuze de corupţie şi ?malpraxis?.

"Poate un cetăţean să lovească un poliţist care îl atacă?", se întreba ministrul de interne Raşid Nurgaliev . "Da, poate, dacă nu este un infractor şi nu încalcă nici o lege."

Nurgaliev, al cărui minister este responsabil pentru poliţie, a declarat că legea rus ce interzice folosirea violenţei contra poliţiei în legitimă apărare ar trebui abrogată.

"Suntem toţi egali, iar un cetăţean este de două ori egal," aprecia oficialul.

Liderii partidului de guvernământ Rusia Unită au arătat că nu ignoră preocupările publice legate de ministerul de interne şi doresc o îmbunătăţire a situaţiei.
Uniunea European a acuzat forţele trupelor speciale, cunoscute ca OMON, că sunt prea dure cu protestatarii şi că hărţuiesc imigranţii care vin în Rusia să caute de lucru.
Şeful poliţiei din Moscova a fost demis în aprilie după ce un ofiţer a intrat într-un magazin şi a împuşcat casiera şi un client.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close