Antena 3 Externe Mişcarea pe care se pregătesc să o facă teroriştii din Statul Islamic. ONU este în alertă

Mişcarea pe care se pregătesc să o facă teroriştii din Statul Islamic. ONU este în alertă

de O.P.    |    17 Mar 2015   •   07:36
Mişcarea pe care se pregătesc să o facă teroriştii din Statul Islamic. ONU este în alertă

Gruparea Stat Islamic (SI) ar putea să-i unifice pe rebelii afgani, a avertizat luni ONU, arătându-se îngrijorată de prezenţa acestei organizaţii extremiste sunnite în Afganistan, relatează Reuters.

"Misiunea ONU în Afganistan (UNAMA) apreciază că prezenţa grupării (SI în teritoriul afgan) este o sursă de preocupare" din cauza "capabilităţii acesteia de a unifica micile grupuri insurgente", a declarat în faţa Consiliului de Securitate reprezentantul special al Naţiunilor Unite pentru Afganistan, Nicolas Haysom.

În ultimul raport cu privire la situaţia din Afganistan, secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a semnalat că o parte dintre combatanţii talibani au jurat credinţă grupării Stat Islamic şi caută finanţări pentru acţiunile sale în Siria şi Irak.

Cu toate acestea, raportul ONU subliniază că nu există vreo dovadă cu privire la un sprijin masiv în favoarea SI. Forţele afgane au anunţat luni că au ucis zece combatanţi care au jurat credinţă grupării Stat Islamic.

De când a proclamat înfiinţarea unui califat în teritoriile cucerite în Irak şi Siria, gruparea jihadistă sunnită rivală reţelei teroriste Al-Qaida a atras de partea sa mai multe organizaţii islamiste din ţări precum Egipt, Libia sau Nigeria.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close