Antena 3 CNN Externe Mişcări în spatele cortinei. Ce măsură a luat primarul Londrei: "Vreau să îmi dovedesc angajamentul faţă de Marea Britanie"

Mişcări în spatele cortinei. Ce măsură a luat primarul Londrei: "Vreau să îmi dovedesc angajamentul faţă de Marea Britanie"

Mişcări în spatele cortinei. Ce măsură a luat primarul Londrei: "Vreau să îmi dovedesc angajamentul faţă de Marea Britanie"
de O.P.    |    16 Feb 2015   •   07:02

Primarul Londrei Boris Johnson, care s-a născut la New York, a anunţat duminică faptul că va renunţa la cetăţenia americană, deschizându-şi astfel drumul către postul de premier, relatează Mail Online.

"Motivul pentru care cred că vreau, probabil, să fac o schimbare este că angajamentul meu este, şi a fost întotdeauna, faţă de Marea Britanie", a declarat el pentru The Sunday Times. "Este un accident de naştere care m-a lăsat cu acest lucru. Trebuie să găsesc o cale să rezolv problema", a adăugat primarul capitalei britanice.

Johnson, care candidează pentru un mandat de parlamentar la Uxbridge şi South Ruislip, a declarat că-l va contacta pe ambasadorul american Matthew Barzun în legătură cu acest lucru. "Este o treabă laborioasă. Ei n-o fac mai uşoară pentru tine", a mai declarat el Sunday Times, după o vizită de aproape o săptămână în Statele Unite.

În opinia unor experţi constituţionali, dubla cetăţenie nu prezintă nicio barieră tehnică în calea lui Johnson către postul de premier, dar apreciază că probabil că i-ar fi pusă la îndoială loialitatea.

Membri din anturajul său au declarat că prioritatea primarului este să evite să plătească alte taxe autorităţilor americane, după ce a fost nevoit recent să plătească impozite pentru câştiguri pe piaţa de capital.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close