Antena 3 CNN Externe Moartea unor eroi. Studiul şocant care va schimba soarta războaielor

Moartea unor eroi. Studiul şocant care va schimba soarta războaielor

Moartea unor eroi. Studiul şocant care va schimba soarta războaielor
Sursa foto: Foto: panzenworld.net
de O.P.    |    03 Noi 2011   •   09:21

Un veteran de război se sinucide la fiecare 80 de minute. Acesta este rezultatul unui studiu şocant care va schimba soarta conflictelor militare internaţionale.

Rata sinuciderii printre cadrele militare a crescut simţitor de când au început războaiele din Irak şi Afganistan. Numai în 2009, 1868 de veterani s-au sinucis: "America pierde lupta împotriva morţii. Adevăratul război este cu acest sfârşit tragic pe care îl au oamenii noştri. Aceste persoane valoroase mor în faţa problemelor care survin în urma conflictelor armate la care au participat", a declarat un reprezentant al Army Times.

În 90% din cazuri, soldaţii care se întorc din teatrele militare suferă de stres post-traumatic, şi se simt fără valoare şi neimportanţi în momentul în care s-au întors acasă.

Veteranul Jason Christiansen de numai 35 de ani a fost la un pas de a-şi lua viaţa după ce s-a întors din războiul din Irak. "M-am simţit inutil. M-am simţit nedorit şi nefolositor. Nu mai aveam niciun rost, iar viaţa mea nu mai merita trăită", a declarat acesta, citat de Huffington Post.

Medicii care au studiat acest fenomen recomandă şedinţe de terapie psihologice pentru miliaterii care vin din război, dar şi o implicare actovă a acestora în activităţile cotidiene.

×
Subiecte în articol: razboi conflicte sinucideri Irak Afganistan
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close