Antena 3 CNN Externe Modă fierbinte, înconjurată de zăpadă: Libanul a găzduit prima prezentare de lenjerie, după ani de războaie (VIDEO)

Modă fierbinte, înconjurată de zăpadă: Libanul a găzduit prima prezentare de lenjerie, după ani de războaie (VIDEO)

Modă fierbinte, înconjurată de zăpadă: Libanul a găzduit prima prezentare de lenjerie, după ani de războaie (VIDEO)
Sursa foto: Prezentare lenjerie Liban
09 Mar 2009   •   13:35

În Liban s-a dat drumul la petreceri, după ani de zile de războaie şi dispute politice violente. O staţiune turistică a găzduit un eveniment mai rar văzut: o prezentare de lenjerie, în decorul munţilor acoperiţi de zăpadă.

Zeci de libanezi din ţară sau din diaspora şi numeroşi turişti străini au urmărit cu entuziasm defilarea fetelor în ţinute mai mult decât sumare. Manechinele, aduse în majoritate din Europa de Est, au înfruntat cu zâmbetul pe buze temperatura care se apropia de zero grade.

Deşi lenjeria şi costumele de plajă prezentate erau destinate exclusiv femeilor, publicul era format mai ales din bărbaţi. Prezentările de lenjerie feminină sunt cu totul neobişnuite în lumea arabă. Dar Libanul, unde trăiesc atât musulmani cât şi creştini, rămâne cea mai liberală ţară din regiune.

În ultimii ani, Libanul a intrat în atenţie mai ales prin războaie şi atentate ce păreau să nu se mai termine. Acum, însă, puterea şi opoziţia au făcut pace, iar libanezii îşi pot permite să răsufle uşuraţi. Ei speră că ţara lor va deveni din nou ceea ce era cu decenii în urmă - un loc căutat de turişti din toată lumea.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Liban musulmani crestini
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close