Antena 3 CNN Externe Moldova a reacționat la exploziile de la Tiraspol | Serviciile secrete ucrainene au publicat dovezi ale implicării serviciilor speciale ruse

Moldova a reacționat la exploziile de la Tiraspol | Serviciile secrete ucrainene au publicat dovezi ale implicării serviciilor speciale ruse

Biroul pentru Reintegrare a Moldovei a reacţionat la exploziile de la Tiraspol.

Moldova a reacționat la exploziile de la Tiraspol | Serviciile secrete ucrainene au publicat dovezi ale implicării serviciilor speciale ruse
Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne al Transnistriei
de Alexandra Ionescu    |    26 Apr 2022   •   08:23

Biroul pentru Reintegrare a Moldovei consideră că exploziile de la Tiraspol în clădirea Ministerului local al Securității Statului sunt „un pretext pentru a crea tensiune în regiunea transnistreană”. 

„Scopul incidentului de este de a crea un pretext pentru agravarea situației de securitate din regiunea transnistreană, care nu este controlată de autoritățile constituționale. În acest context, Biroul de Reintegrare îndeamnă la păstrarea calmului și, împreună cu autoritățile competente, continuă pentru a monitoriza evoluția situației”, se spune în mesaj. 

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a convocat o întâlnire de urgență în legătură cu incidentul.

 Serviciile secrete ucrainene au publicat un document care atestă implicarea serviciilor speciale ruse în organizarea lor.

Pe 22 aprilie, Vadim Șmalenko, secretarul Comisiei de Stat pentru Situații de Urgență a Regiunii Transnistrene, i-a scris șefului districtului rus Kamensky, Volodimir Bicikov.

Era vorba de pregătirea urgentă (până la ora 16.00 în aceeași zi) a informațiilor privind disponibilitatea și amplasarea 'punctului protejat de apărare civilă a orașului', cu indicarea denumirii, adresei de cazare și a tipului structurii de protecție.

 Pe 22 aprilie, comandantul adjunct al Districtului Militar Central al Federației Ruse, generalul-maior Rustam Minnekaiev, a afirmat că armata rusă are sarcina „de a stabili un control complet asupra Donbassului și a sudului Ucrainei”.

Potrivit informațiilor informațiilor, FSB va continua o serie de atacuri teroriste provocatoare pe teritoriulTransnistriei, informează Unian.

Se presupune că s-au folosit aruncătoare de grenade RPG-22 și RPG-27.

Astfel de lansatoare de grenade au doar  Rusia, Transnistria, Iordania și statul Gabon, potrivit canalului Telegram Inform Napalm.  Nu există astfel de lansatoare în Ucraina.

×
Subiecte în articol: Rusia Transnistria explozie
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close