Antena 3 Externe Monica Macovei, acuzată de corupţie de un cetăţean polonez

Monica Macovei, acuzată de corupţie de un cetăţean polonez

02 Sep 2009   •   21:49
Monica Macovei, acuzată de corupţie de un cetăţean polonez
Sursa foto: macovei

Acuzaţii de corupţie, la adresa Monicăi Macovei. Într-un mesaj trimis Parlamentului European, un cetăţean polonez susţine că eurodeputatul ar fi favorizat acte de corupţie şi că a abuzat de fondurile unor organizaţii non-profit, pentru activităţile sale comerciale private, în Europa de Sud-Est.

Autorul e-mailului, Stanislav Pigon, reclamă în special perioada în care Monica Macovei era angajată a ambasadei britanice din Skopje şi perioada recentelor alegeri pentru Parlamentul European.

?Am vrut un răspuns clar: potrivit cărei legi, cărei legi a cărui stat, doamna Macovei a obţinut contractul la Skopje, unde s-a făcut oferta, unde a fost înregistrată această ofertă, oferta a fost transparentă şi a dat şansa unei competiţii în care să aplice şi alţi avocaţi pentru acest post? Acestea sunt preocupările mele? a declarat Pigon.

Polonezul Stanislav Pigon spune că a lucrat în Macedonia în aceeaşi perioadă cu doamna Macovei şi că a fost naiv atunci când a avut o părere foarte bună despre eurodeputata PPE. Monica Macovei a respins într-un comunicat toate aceste acuzaţii şi a precizat că acţiunile sale au avut bază legală. Cu toate acestea, Stanislav Pigon aşteaptă ca totul să fie clarificat de instituţiile europene.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close