Antena 3 CNN Externe Moş Crăciun cu moartea-n sac. 9 morţi într-un atac la o petrecere în California

Moş Crăciun cu moartea-n sac. 9 morţi într-un atac la o petrecere în California

Moş Crăciun cu moartea-n sac. 9 morţi într-un atac la o petrecere în California
26 Dec 2008   •   12:49

În mai multe părţi ale lumii, armele nu au tăcut nici de Crăciun. Sărbătoarea care trebuia să aducă doar pace şi bucurie a fost îndoliată de atacuri criminale, acte de terorism şi alte incidente violente soldate cu victime.
Cel mai revoltător atac s-a produs la o petrecere din California, unde Moş Crăciun nu a adus cadouri ci moarte. Nouă persoane au fost ucise de un individ costumat în Moş Crăciun care a deschis focul asupra oamenilor adunaţi la petrecere. Alţi câţiva oameni, între care şi copii, au fost răniţi. Agresorul, care era soţul uneia din victime, a fugit după ce a declanşat un incendiu. El s-a sinucis câteva ore mai târziu, într-o altă locuinţă.
În Irak, în ziua de Crăciun, cel puţin şase persoane, între care un soldat american, şi-au pierdut viaţa în mai multe atentate, la Bagdad şi în provincie. Zeci de oameni, în majoritate civili, au fost răniţi.
În cel mai grav incident, explozia unei maşini-capcană a spulberat un restaurant popular dintr-un cartier al capitalei.
Noaptea de Crăciun a adus victime şi într-o discotecă din Lima. Tinerii petrecăreţi au intrat în panică şi s-au călcat în picioare după ce un necunoscut a aruncat o grenadă lacrimogenă în local. Cinci oameni au murit sufocaţi iar alţi şase au fost răniţi. Localnicii furioşi au încercat apoi să incendieze discoteca, dar focul a fost stins de pompieri.
Incident dramatic şi în Suedia, în seara de Crăciun. Trei persoane au fost rănite de un bărbat care a deschis focul lângă un cazino din Stockholm, supărat că paznicii nu-l lăsau să intre. Poliţia a ajuns imediat la faţa locului, dar nu a reuşit să-l prindă pe agresor.
Iar în sud-vestul Franţei a fost prevenit un atentat care putea face numeroase victime. O bombă gata să explodeze a fost descoperită şi dezamorsată la un centru de recuperare pentru sportivi. Centrul a găzduit, în trecut, vedete ca Ronaldo sau Michael Schumacher. Poliţia nu a primit nicio revendicare şi nu are deocamdată indicii despre cei care au pregătit atentatul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mos Craciun
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close