Antena 3 CNN Externe Moş Crăciunii americani cer să fie vaccinaţi împotriva gripei AH1N1 (VIDEO)

Moş Crăciunii americani cer să fie vaccinaţi împotriva gripei AH1N1 (VIDEO)

Moş Crăciunii americani cer să fie vaccinaţi împotriva gripei AH1N1 (VIDEO)
Sursa foto: Mos Craciun
18 Noi 2009   •   19:52

Moş Crăciunii din Statele Unite vor să aibă prioritate la vaccinarea împotriva gripei AH1N1. Reprezentanţii Moş Crăciunilor americani spun că în acest mod ei se vor apăra atât pe ei înşişi, cât şi pe copii nerăbdători să stea în poala lor pentru poze.

Gripa AH1N1 a devenit un motiv de îngrijorare chiar şi pentru Moş Crăciunii din Statele Unite. De aceea, moşii au organizat zilele acestea un seminar în care unde au discutat despre pericolele cu care se vor confrunta din cauza gripei. Printre alte măsuri pe care moşii le vor lua pentru a se apăra de virus, ei au cerut să aibă prioritate la vaccinarea împotriva gripei AH1N1.

"Mulţi dintre membri noştri mai bătrâni primesc deja vaccinul pentru că sunt în grupele de risc, deci îl pot avea, dar mai sunt şi membri mai tineri care nu îl pot avea. Ar trebui să îl aibă nu atât să se protejeze pe ei, cât să protejeze pe ceilalţi oameni."

Moşii au mai fost sfătuţi ca, în timpul întâlnirilor cu copii, să folosească dezinfectantul pentru mâni şi să ia vitamine pentru a-şi ajuta sistemul imunitar. Ei speră ca, în acelaşi timp, părinţii să nu îi expună pe copii bolnavi.

Îngrijorările moşilor sunt îndreptăţite. Şi asta în condiţiile în care numai în ultimele 5 zile, în Canada 37 de oameni au murit din cauza gripei AH1N1, iar în total numărul cazurilor mortale a ajuns la aproape 200.

Pe continentul european, Elveţia a înregistrat primul deces cauzat virusului. Iar în Franţa, 50 de şcoli au fost închise din cauza ritmului rapid cu care se extinde boala.

Situaţia continuă să se înrăutăţească şi în ţările învecinate României. Bulgaria a înregistrat al 14 lea deces cauzat de gripa AH1N1, iar Republica Moldova a numărat 70 de cazuri noi numai într-o singură zi.


Antena 3

×
Subiecte în articol: Mos Craciun
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close