Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a demis opt generali și a schimbat tactica războiului | Care este noul scenariu

Vladimir Putin a demis opt generali și a schimbat tactica războiului | Care este noul scenariu

Vladimir Putin și-a demis generalii din conducere și este furios după ce trupele sale au avut parte de o serie de înfrângeri jenante în primele zile ale războiului din Ucraina.

Vladimir Putin a demis opt generali și a schimbat tactica războiului | Care este noul scenariu
Sursa foto: Sputnik / Aleksey Nikolskyi
de Alexandra Ionescu    |    10 Mar 2022   •   17:10

Oleksi Danilov, șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, a declarat că „aproximativ opt” comandanți ruși au fost concediați de la începutul conflictului, în timp ce Moscova se străduiește să-și schimbe strategia după ce tentativa sa de ”blitzkrieg” (n.r. război fulger) a eșuat.

Se spune că Putin ar fi, de asemenea, înfuriat pe comandanții serviciului de securitate FSB - pe care obișnuia să-l conducă - pentru că i-au înmânat informații care sugerau că Ucraina este slabă, plină de grupuri neonaziste și ar renunța cu ușurință dacă ar fi atacată, potrivit Daily Mail.

Se pare că Moscova a anticipat puțină rezistență atunci când a trimis forțe ușoare susținute de lovituri aeriene pentru a captura ținte cheie în primele zile, dar a fost întâmpinată cu contra-atacuri puternice.

Cifrele sigure sunt greu de găsit, dar Ucraina crede că Rusia a pierdut până la 12.000 de oameni într-o perioadă de două săptămâni. Informațiile europene spun că cifrele sunt mai mici - între 6.000 și 9.000 - iar cele ale SUA, cu până la 3.000.

„Avem o înțelegere clară a planurilor pe care le are inamicul acum”, a declarat Danilov la TV de stat ucraineană.

„Le-au schimbat puțin de la începutul războiului, pe care doreau să-l câștige în 2-3 zile și să mărșăluiască [în Kiev]. Nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla niciodată.

Rusia va încerca ”să înghețe” războiul împotriva Ucrainei în șapte până la zece zile, a declarat jurnalistul de investigație Hristo Grozev, potrivit Zerkalo Nedeli.

El afirmă că s-ar putea ajunge într-o perioadă de incertitudine, în care nu va fi clar dacă războiul este încheiat sau nu. „Dar nu va fi vărsare de sânge, iar acesta este cel mai important lucru”, susţine Grozev. „Poziţiile Rusiei slăbesc

. Ei înţeleg acest lucru şi le va fi mai convenabil să nu declare încheierea războiului, pentru că atunci vor fi obligaţi să admită că au pierdut”, a spus Hristo Grozev.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close