Antena 3 CNN Externe Moscova: alte 19 ?văduve negre? ar putea pregăti noi atacuri teroriste

Moscova: alte 19 ?văduve negre? ar putea pregăti noi atacuri teroriste


Moscova: alte 19 ?văduve negre? ar putea pregăti noi atacuri teroriste
Sursa foto: rusia atentat
31 Mar 2010   •   00:38


Nouăsprezece "văduve negre" sinucigaşe antrenate de un terorist islamist cunoscut drept ?Bin Laden din Rusia" sunt încă în libertate şi ar putea lansa noi atacuri asupra Moscovei, susţin anchetatorii ruşi.
Avertismentul va amplifica temerile că atacul de luni a două atentatoare teroriste sinucigaşe ar putea fi doar începutul unei campanii la scară largă.
Anchetatorii au declarat că încearcă să confirme dacă cele două femei sunt parte din ?brigada martirilor? formată iniţial din 30 de femei.
Teroristul care a antrenat brigada, Said Buriaţki, a fost ucis de forţele speciale la începutul lunii, în Inguşetia.
Anchetatorii susţin că teroristul a recrutat 30 de potenţiale atentatoare sinucigaşe în Cecenia şi Inguşetia, pe care le-a trimis în Turcia pentru a fi educate în spiritul islamului radical.
Apoi a continuat personal "educaţia" în Rusia. Femeile sunt cunoscute ca "văduvele negre" deoarece şi-au pierdut soţii sau rude apropiate în lupte cu forţele ruseşti şi sunt motivate să se răzbune.
Nouă din grupul iniţial de 30 s-au aruncat deja în aer în regiunea Caucazului de Nord.
"Dacă persoanele antrenate de Buriaţki au fost implicate în aceste atacuri, atunci exploziile sunt doar începutul ", arăta o sursă din FSB.

×
Subiecte în articol: atentat terorist
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close