Antena 3 CNN Externe Moscova condamnă arestarea premierului din Mali

Moscova condamnă arestarea premierului din Mali

Moscova condamnă arestarea premierului din Mali
11 Dec 2012   •   14:04

Arestarea primului ministru din Mali, Cheick Modibo Diarra, va destabiliza situaţia din ţara africană, a declarat un consilier pe probleme externe, al preşedintelui rus.

În momentul arestării, luni seară, Diarra încerca să părăsescă ţara. Ordinul de arestare a fost dat de capitanul Amadou Sanogo, liderul loviturii de stat din martie.
La scurt timp după reţinere, Diarra a demisionat în cadrul unei intervenţii televizate.

"Complexitatea situaţiei este evidentă de vreme ce ONU are în vedere o operaţiune militară şi nu o misiune de pace", a spus reprezentantul Kremlinului, Mikhail Margelov.

"Intervenţia militară va fi dusă la capăt chiar dacă se va ajunge la o înţelegere pentru o soluţie politică de rezolvare a crizei", a adăugat oficialul rus.

Diarra a devenit premier în cadrul guvernului interimar format în aprilie, după ce armata a cedat puterea liderilor civili.

Săptămâna trecută Diarra a organizat o demonstraţie în care se cerea intervenţia imediată a forţelor internaţionale pentru a recupera nordul ţării, deţinut în prezent grupuri armate rebele.

Bakary Mariko, purtătorul de cuvânt al armatei din Mali, a spus că fostul premier era suspectat că periclitează dialogul politic asupra tranziţiei către democraţia statală.

×
Subiecte în articol: mali
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close