Antena 3 CNN Externe Moscova dă de pământ cu dovezile americanilor privind armele chimice din Siria

Moscova dă de pământ cu dovezile americanilor privind armele chimice din Siria

Moscova dă de pământ cu dovezile americanilor privind armele chimice din Siria
Sursa foto: Yury Ushakov; Foto: RIA Novosti
14 Iun 2013   •   14:08

Rusia nu este convinsă de dovezile prezentate de Statele Unite, care susţin că regimul de la Damasc, condus de preşedintele Bashar al-Assad, a folosit arme chimice împotriva forţelor rebele.

"Americanii au încercat să ne prezinte informaţii privind folosirea armelor chimice de către regimul de la putere, dar sincer, acestea nu ne-au convins deloc", a spus consilierul prezidenţial, Yury Ushakov.

"Nu am vrea să invocăm sau să facem referire la faimosul tub făcut în laborator, pe care fostul Secretar de Stat american, Colin Powell l-a arătat, iar ulterior faptele au fost cât se poate de concludente", a adăugat oficialul de la Moscova.

La vremea respectivă, Powell prezenta un model de flacon, despre care spunea că arată identic cu arsenalul de antrax, deţinut de liderul irakian, Saddam Hussein. Această manevră a fost făcută pentru a convinge Consiliul de Securitate al ONU pentru invadarea Irakului. Presupusele arme de distrugere în masă nu au fost niciodată găsite, după ce trupele americane şi aliate au cucerit Bagadadul, în 2003.

Ushakov a mai spus că mişcarea Washingtonului subminează eforturile ruso-americane de a organiza o nouă conferinţă internaţională de pace, la Geneva, pentru o reconciliere necesară în Siria.

"Desigur, această măsură luată de partea americană nu va ajuta demersurilor pacifiste, mai ales dacă vor acorda un sprijin militar masiv rebelilor din Siria", a precizat consilierul lui Vladimir Putin.

×
Subiecte în articol: Siria Siria
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close