Antena 3 CNN Externe Moscova. Manifest împotriva terorismului, după atentatul la Nevsky Express (VIDEO)

Moscova. Manifest împotriva terorismului, după atentatul la Nevsky Express (VIDEO)

Moscova. Manifest împotriva terorismului, după atentatul la Nevsky Express (VIDEO)
Sursa foto: rusia
03 Dec 2009   •   14:26

Mii de oameni s-au adunat miercuri în Parcul Victoriei din Moscova pentru a manifesta împotriva terorismului, după atentatul de vineri care a vizat trenul Nevsky Express. Atunci, 39 de oameni şi-au piedut viaţa, după ce expresul care făcea legătura dintre Moscova şi Sankt Petersburg a deraiat, în urma unui atac cu bombă. Atentatul a fost revendicat de militanţii islamişti, care au promis că vor urma şi alte atacuri.

Manifestaţia a fost organizată de membrii unui partid local. Oamenii au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor sângerosului atentat. Demonstranţii au purtat pancarte pe care scria ?Rusia împotriva terorismului?.

Oameni de toate vârstele au venit la manifestaţie şi şi-au exprimat durerea pricinuită de tragicul incident de vineri.

Atentatul, a cărui ţintă a fost trenul Nevsky Express, de pe ruta Moscova -Sankt Petersburg, a şocat Rusia. Oamenii se tem că alte atentate vor avea loc în principalele oraşe ruseşti.

Atacul, în urma căruia 39 de oameni şi-au pierdut viaţa, a fost revendicat de militanţi islamişti care au promis, într-o scrisoare postată pe Internet, că aşa numitele ?acte de sabotaj? vor continua.



Antena 3

×
Subiecte în articol: atentat Rusia
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close