Antena 3 CNN Externe Moscova: Poliţia a arestat 100 de opozanţi anti-Kremlin

Moscova: Poliţia a arestat 100 de opozanţi anti-Kremlin

Moscova: Poliţia a arestat 100 de opozanţi anti-Kremlin
Sursa foto: rusia politia
01 Feb 2010   •   03:48

Poliţia a reţinut circa 100 de protestatari anti-Kremlin, inclusiv unul din liderii opoziţiei, Boris Nemţov, la un miting din Moscova, în pofida apelului din partea Amnesty International de a lăsa demonstraţia liberă.
Sute de oameni s-au adunat pentru a protesta contra a ceea ce ei susţin că este campania Kremlinului de a desfiinţa dreptul constituţional de a protesta paşnic, una din puţinele posibilităţi ale opoziţie ruse, fragmentate şi slăbite.
Nemţov, fost premier, este lider al grupului de opoziţie Solidaritatea şi unul din cei mai duri critici ai Kremlinului şi premierului Vladimir Putin.
În cadrul unui miting similar în decembrie, poliţia a arestat-o pe fosta activistă din vremea sovietică Liudmila Alexeeva, acum de 82 de ani, ceea ce a declanşat un protest inclusiv al administraţiei americane.
La mitingul de duminică, un ofiţer a însoţit-o pe Alexeeva, pentru a-şi împiedica colegii să o aresteze.
"Au organizat toate acestea pentru o mână de pensionari. Se tem de noi mai mult decât ar trebui. Suntem oameni civilizaţi", declara activista. Cel puţin 200 de poliţişti şi 30 de maşini de poliţie au însoţit mitingul.
În primele 30 de minute s-au abţinut să facă arestări, în timp ce protestatarii strigau"Ruşine!" şi "Rusia fără Putin!" Cel puţin 300 de persoane au încercat să se alăture mitingului şi 100 au fost arestaţi.
În timp ce autorităţile blochează adesea mitingurile grupurilor liberale pro-occidentale, permite demonstraţiile partidelor de opoziţie acceptate, precum comuniştii sau liberalii democraţi, care sunt consideraţi loiali Kremlinului.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close