Antena 3 CNN Externe Moscova trimite trupe în Kîrgîzstan să păzească bazele ruse

Moscova trimite trupe în Kîrgîzstan să păzească bazele ruse

Moscova trimite trupe în Kîrgîzstan să păzească bazele ruse
Sursa foto: armata rusa
14 Iun 2010   •   04:36

 

Ministrul rus al Apărării a anunţat, duminică, că a trimis 150 de soldaţi în plus pentru a consolida securitatea bazei aeriene rus din Kîrgîzstan, urmare a ciocnirilor etnice din sudul ţării.

 

Paraşutiştii vor mări nivelul de securitate la baza Kant, aflată la circa 20 km de capitala Bişkek, unde vor păzi ofiţerii şi familiile lor, arăta  purtătorul de cuvânt al ministerului,Alexei Kuzneţov .

 

Circa 100 de persoane au murit în Kîrgîzstan în urma izbucnirii unor violenţe etnice ce au afectat al doilea oraş ca mărime al ţării- Oş şi oraşul Jalalabad, vineri şi sâmbătă.

 

Grupuri de kîrgîzi şi uzbeci au incendiat maşini, au spart magazine şi case. 

Autorităţile interimare din fostul stat sovietic au cerut Rusiei ajutor militar pentru a opri revoltele, dar Moscova a refuzat.

Dumincă, în regiunea sudică  Jalalabad a fost declarată stare de urgenţă. Guvernul interimar a autorizat  poliţia şi armata să împuşte demonstranţii pentru a opri revoltele.

Peste 75.000 de refugiaţia au fugit în Uzbekistan în urma luptelor de stradă.

Liderii etnicilor kîrgîzi şi uzbeci din Kîrgîzstan au acceptat duminică să înceapă discuţii de reconciliere. Între timp, guvernele de la Londra şi Washington au anunţat începerea operaţiunilor de evacuare a cetăţenilor lor.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia Armata rusa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close