Antena 3 CNN Externe Mubarak nu vrea să se retragă onorabil: A respins oferta Germaniei de a se interna într-o clinică de lux

Mubarak nu vrea să se retragă onorabil: A respins oferta Germaniei de a se interna într-o clinică de lux

Mubarak nu vrea să se retragă onorabil: A respins oferta Germaniei de a se interna într-o clinică de lux
Sursa foto: Foto. AFP / Mediafax
09 Feb 2011   •   17:13

Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a respins oferta de a se interna într-o clinică de lux din Germania, ceea ce i-ar fi oferit o retragere demnă de la putere. Nu are nevoie de tratament, a declarat vicepreşedintele egiptean. Politicienii conservatori americani şi germani vehiculau posibilitatea de internare a sa în spital, relatează Der Spiegel.

Preşedintele egiptean nu va merge în Germania pentru a fi tratat într-un spital, a declarat, miercuri, vicepreşedintele Omar Suleiman, dezminţind zvonurile că Mubarak, în vârstă cum de 81 de ani, s-ar putea retrage într-un mod onorabil la o clinică de lux din Germania.

„Suntem recunoscători Germaniei pentru oferta făcută, însă preşedintele nu are nevoie de tratament medical”, a spus Suleiman.

Politicienii germani au propus găzduirea lui Mubarak în Germania, cel puţin pentru o vreme, într-o mişcare menită să grăbească plecarea sa de la conducerea Egiptului.

Potrivit unor informaţii obţinute de Spiegel Online, au avut loc discuţii preliminare în acest sens cu clinici „potrivite” din Germania. Liderul egiptean a mai fost tratat la o clinică din germania şi în trecut.

La o întâlnire avut marţi seară cu editorii unor publicaţii, Suleiman a respins din nou ideea că Mubarak va demisiona.

Agenţia de ştiri Mena, l-a citat pe Suleiman care a declarat că Mubarak are o sănătate foarte bună şi nu a „discutat nimic” cu cancelarul german Angela Merkel. El a adăugat că, prin comentariile sale în privinţa crizei, Merkel s-a amestecat în treburile interne ale Egiptului.

×
Subiecte în articol: Hosni Mubarak Germania
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close