Antena 3 CNN Externe Musulmanii vor să realizeze primul colegiu islamic din SUA

Musulmanii vor să realizeze primul colegiu islamic din SUA

Musulmanii vor să realizeze primul colegiu islamic din SUA
Sursa foto: scoala islamica
18 Mai 2009   •   13:37

Un grup de musulmani americani, conduşi de doi cunoscuţi savanţi, sunt aproape de a îndeplini un vis al comunităţii din SUA şi să înfiinţeze primul colegiu islamic de patru ani din SUA.
În luna iunie este aşteptat votul pentru a se decide dacă Zaytuna College se poate deschide în toamna anului viitor, pas ce este considerat un pas major spre dezvoltarea credinţei în America, notează Fox News.
Imam Zaid Shakir şi Sheik Hamza Yusuf din California au petrecut câţiva ani pentru planificarea acestei şcoli, ce va oferi educaţie în arte liberale şi în cultura islamică. Shakir, născut în California, vede şcoala în tradiţia altor grupuri religioase ce au format universităţi pentru a educa lideri şi a crea un spaţiu în viaţa americanilor, pentru ?a perpetua valorile ca musulmani?.
Shakir şi Yusuf s-au convertit la această religie şi au studiat la şcolile din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.
Zaytuna College va debuta cu două calificări importante: limba arabă şi studii teologice şi de drept islamic. Zaytuna va începe într-un spaţiu închiriat la Berkeley şi va cere acreditarea de la Asociaţia Colegiilor şi Şcolilor.
Totuşi, colegiul are nevoie de 2-4 milioane de dolari pentru lansare, iar în curând va începe colectarea zecilor de milioane de dolari necesari pentru construirea unui campus.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: musulmani SUA
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close