x close

NASA avertizează tineretul în privinţa Apocalipsei: "Este doar o fantezie fabricată"

de S.T.    |    30 Noi 2012   •   08:32
NASA avertizează tineretul în privinţa Apocalipsei: "Este doar o fantezie fabricată" 534 Foto: captură Antena 1

NASA linişteşte lumea în privinţa zvonurile despre o eventuală Apocalipsă ce s-ar petrece pe 21 decembrie 2012, odată cu terminarea calendarului mayaş, dar avertizează copiii şi tinerii care ar putea suferi de anxietate.

Potrivit Discovery News, pe fondul temerilor apocaliptice, este posibil ca adolescenţii şi copiii să se sperie de presupusul sfârşit al lumii.

Zvonurile privind Apocalipsa se bazează pe interpretări eronate ale calendarului mayaş. Pe 21 decembrie, data solstiţiului de iarnă, un ciclu calendaristic va ajunge la final, iar în ciuda faptului că oamenii de ştiinţă sunt de acord că vechii mayaşi nu au văzut această zi ca una apocaliptică, există oameni care cred că un eveniment cosmic ar putea determina sfârşitul vieţii pe Pământ.

Agenţia spaţială menţine o pagina de informare asupra anului 2012, cu scopul de a demitiza zvonurile privind Apocalipsa mayaşă şi ideea că o planetă va lovi Pământul pe 21 decembrie.

"Nu este nimic adevărat. Această teorie este doar o fantezie fabricată", a spus David Morrison, astrobiolog la Centrul de cercetări Ames al NASA.

Potrivit celor spuse de Morrison, fantezia are consecinţe în viaţa reală. Acesta primeşte multe email-uri şi scrisori de la oameni îngrijoraţi, în special de la tineri. Unii spun că nu pot manca sau sunt prea îngrijoraţi şi nu dorm, iar alţii au gânduri de suicid.

"Cred că este rău pentru oameni să propage astfel de zvonuri pe Internet, deoarece acestea pot speria copiii", a explicat Morrison.


Citeşte mai multe despre:

NASA
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati