Antena 3 CNN Externe NATO cere ajutorul Rusiei în Afganistan

NATO cere ajutorul Rusiei în Afganistan

NATO cere ajutorul Rusiei în Afganistan
Sursa foto: razboiul
08 Oct 2009   •   09:01

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a cerut Rusiei să asigure asistenţă în antrenarea şi echiparea armatei afgane. La prima sa conferinţă de presă ca şef al NATO, Rasmussen, care a preluat funcţia pe 3 august, a declara că speră la un adevărat parteneriat strategic cu Rusia şi a cerut cooperarea activă practică cu Moscova legat de Afganistan, terorismul internaţional, piraterie şi nonproliferarea armelor de distrugere în masă.
"Rusia ar putea oferi echipament pentru forţele afgane de securitate. Rusia ar putea asigura pregătirea. Am putea explora cum putem lărgi angajamentul Rusiei," declara Rasmussen .
Moscova şi Washington au semnat un acord de tranzit militar spre Afganistan pe teritoriul rus, pe 6 iulie în timpul vizitei lui Barack Obama în Rusia.
Rusia are deja acorduri bilaterale de tranzit cu Germania, Franţa şi Spania şi a semnat cu NATO un acord în 2008 pentru livrările feroviare de echipament non-letal către Afganistan.
Rasmussen a mai subliniat că raportul comisiei internaţionale de investigare a războiului cecen nu va afecta candidatura Georgiei la NATO.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close