Antena 3 CNN Externe NATO: Forţa militară rusească de la graniţa estică a Ucrainei, suficientă pentru a năvăli în Transnistria

NATO: Forţa militară rusească de la graniţa estică a Ucrainei, suficientă pentru a năvăli în Transnistria

NATO: Forţa militară rusească de la graniţa estică a Ucrainei, suficientă pentru a năvăli în Transnistria
Sursa foto: Foto: endtimeheadlines.org
24 Mar 2014   •   08:25

NATO avertizează asupra riscului unei intervenţii ruseşti în Moldova. Comandantul Suprem Aliat în Europa, Generalul Philip Breedlove, spune că Transnistria ar putea fi următorul teritoriu cu populaţie rusă ce va fi încorporat, după Crimeea.

În timp ce ruşii dau asigurări că nu vizează acest teritoriu, îngrijorarea este tot mai mare în rândul europenilor.

"Este o forţă suficientă, este o forţă militară absolut suficientă, desfăşurată la graniţa estică a Ucrainei, pentru a năvăli în Transnistria, dacă ar fi luată o astfel de decizie. Şi asta e foarte îngrijorător!", a declarat comandantul forţelor NATO în Europa, Generalul Philip Breedlove.

Comandantul NATO în Europa a precizat că, deocamdată, nu ştie care sunt intenţiile Rusiei în problema Transnistriei, dar discursul oficialilor ruşi este acelaşi ca în cazul Crimeei, a adăugat el.

Şi fostul candidat la preşedinţia SUA John McCain susţine că Rusia devine o ameninţare tot mai reală pentru Republica Moldova.

"El (n.r. Putin) vrea să reclădească imperiul rus. De aceea mă tem cu privire la Moldova, mai ales pentru că nu face parte din NATO. Şi mă îngrijorează presiunea asupra ţărilor baltice. Cred că încearcă să îşi dea seama cu câte poate scăpa, aşa cum Adolf Hitler făcea în anii '30", a spus senatorul american.

Într-un interviu pentru BBC, ambasadorul rus la Uniunea Europeană a negat existenţa vreunei ameninţări la adresa Moldovei.

Ambasadorul a ţinut însă să facă glume pe seama Americii şi a senatorului republican John McCain, un opozant vehement al invaziei ruse în Crimeea.

×
Subiecte în articol: NATO Rusia Transnistria referendum Crimeea
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close