Antena 3 Externe NATO mobilizează nave de război pentru oprirea refugiaților în zona Mării Egee

NATO mobilizează nave de război pentru oprirea refugiaților în zona Mării Egee

de G.S.    |    10 Mar 2016   •   21:18
NATO mobilizează nave de război pentru oprirea refugiaților în zona Mării Egee
Sursa foto: Foto: pixabay.com

NATO a desfăşurat cinci nave de luptă pentru misiunea de combatere a traficului ilegal de migranţi în zona Mării Egee, aceste ambarcaţiuni acţionând deocamdată doar în apropierea insulei Lesbos, dar în zilele următoare ele ar putea avansa şi înspre sud, a anunţat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de AFP, conform Agerpres.

Anul trecut peste 850.000 de migranţi au ajuns pe această rută în Europa, iar de la începutul acestui an numărul lor este de peste 130.000.

Dar închiderea rutei balcanice obligă acum autorităţile greceşti să nu mai tolereze acest aflux, iar misiunea NATO - decisă înaintea închiderii rutei balcanice - vine în sprijinul acestei noi abordări.

Însă navele Alianţei nu vor acţiona direct împotriva traficanţilor, Stoltenberg reafirmând că ele doar vor culege informaţii şi vor supraveghea spaţiile maritime, iar mai departe misiunile vor fi executate de paza de coastă greacă sau turcă.

 

×
Subiecte în articol: NATO mobilizare refugiati marea egee masuri

Sunteți de acord cu noile reguli și amenzi din Codul Rutier? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close