Antena 3 CNN Externe Netanyahu acuză Iran că instigă la război între Israel şi Siria

Netanyahu acuză Iran că instigă la război între Israel şi Siria

Netanyahu acuză Iran că instigă la război între Israel şi Siria
Sursa foto: netanyahy
12 Mai 2010   •   01:49

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Teheranul că încearcă să provoace un război între Israel şi Siria, la doar o zi după ce un oficial israelian a trimis un avertisment dur republicii islamice.

Recenta tentativă a Iranului "este un efort de a răspândi minciuni pentru a crea tensiune regională," scria cotidianul Ha'aretz citându-l pe Netanyahu, care a vizitat Comandamentul Nordic al Forţelor de Apărare Israeliene.
"Israel doreşte pacea şi nu are intenţia de a ataca vecinii săi, în pofida zvonurilor false," declara premierul.
Relaţiile israeliano-siriene au fost în centrul atenţiei după ce statul evreu a acuzat Siria că oferă rachete Scud grupului politic şi militar din Liban, Hezbollah, acuzaţie respinsă de Damasc.
La cea de-a 12 şedinţă a Înaltului Comitet Siria-Iran în Damasc, în aprilie, prim vicepremierul iranian Mohammad Reza Rahimi sublinia că "nimeni nu poate ameninţa Siria, atâta timp cât este sprijinită de Iran."
Comentariile lui Netanyahu vin la o zi după ce vicepremierul şi ministrul pentru afaceri strategice Moshe Ya'alon declara că Israel are capacitatea necesară pentru un război cu Iran.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close