Antena 3 CNN Externe Nici prin cap nu îți trece ce pot face aceste femei ”inocente”

Nici prin cap nu îți trece ce pot face aceste femei ”inocente”

Nici prin cap nu îți trece ce pot face aceste femei ”inocente”
Sursa foto: Foto: masrwatouness.wordpress.com
30 Oct 2012   •   19:21

Mai multe femei îmbrăcate în burka sunt instruite să lupte de către teroriști în Cecenia, scrie Daily Mail

Acest video, postat online de către extremiști, prezintă femeile îmbrăcate în haine tradiționale fiind învățate cum să mânuiască arme Kalashnikov, mitraliere, grenade propulsate de rachete și arme cu lunete cu rezultate mortale.

Se crede că grupul de luptătoare a fost recrutat de un grup care face parte din Al-Qaeda, cu baze în Pakistan și Afganistan.

Experții în terorism suspectează că femeile vor fi folosite pentru a lansa atacuri, deoarece femeile sunt mai puțin susceptibile de a trezi suspiciuni în rândul polițiștilor.

Recrutarea femeilor de către grupuri de insurgenți a devenit frecventă în ultimii ani, așa cum se crede că acestea sunt mai eficiente la sustragerea din punctele de control ale securității.

În mod similar, grupul spune că a crescut numărul de adolescenți și copii recrutați.

În video se vede cum femeile folosesc piatra ca o bază de echilibru atunci când utilizează arme grele, precum și puști cu lunetă.

Anul trecut, un lider senior al unui grup terorist Al-Qaeda a fost capturat în timp ce era îmbrăcat cu o burka. Comandantul rămas anonim a fost descoperit în nordul Afganistanului și este doar unul dintr-un număr mare de cazuri care implică militanți de sex masculin deghizați în femei.


×
Subiecte în articol: terorism Al Qaeda
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close