Antena 3 CNN Externe Ninsori abundente şi ploi glaciale au căzut peste America. Meteorologii nu dau veşti prea bune

Ninsori abundente şi ploi glaciale au căzut peste America. Meteorologii nu dau veşti prea bune

Ninsori abundente şi ploi glaciale au căzut peste America. Meteorologii nu dau veşti prea bune
de O.P.    |    05 Ian 2015   •   07:18

 În Statele Unite, primele furtuni majore ale anului au provocat haos şi distrugeri în 24 din cele 50 de state federale. De la ninsoare abundentă, viscol şi polei până la tornade, americanii din estul şi sudul ţării s-au confruntat cu aproape toate fenomenele meteorologice devastatoare.

Zăpada, ploile glaciale şi poleiul i-au pus la grea încercare pe automobilişti în nord-estul Statelor Unite. Vremea rea a făcut cel puţin o victimă în Connecticut: un tânăr care îşi făcea alergarea de dimineaţă a fost accidentat mortal de un plug care curăţa şoseaua, pe o vreme ceţoasă.

Pe şoselele din nord-est s-au produs nenumărate alte accidente, unele spectaculoase dar, din fericire, fără victime

Primele zile ale anului au adus zăpadă şi polei şi în Vestul Mijlociu şi chiar în Texas. Aici şoferii sunt mai puţin obişnuiţi cu asemenea condiţii, aşa că accidentele au fost mai multe iar o autostradă a fost temporar închisă.
Ninsoarea nu a ajuns în sud-estul Statelor Unite, dar nici aici vremea nu a fost mai blândă. Furtuni deosebit de puternice, însoţite şi de câteva tornade, au distrus locuinţe şi au doborât copaci şi linii de înaltă tensiune.

Oamenii care s-au ales doar cu acoperişuri smulse sau alte pagube mai puţin grave se grăbesc să-şi repare casele înainte ca gerul să ajungă şi aici.

Meteorologii avertizează că, în zilele următoare, temperaturile vor coborî foarte mult dar nu vor mai cădea precipitaţii şi, deci, nu vor mai fi condiţii de polei.

×
Subiecte în articol: vreme extrema SUA zapada ploi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close