Antena 3 CNN Externe NO FLY ZONE deasupra Siriei? Franţa spune că măsura este "foarte puţin probabilă"

NO FLY ZONE deasupra Siriei? Franţa spune că măsura este "foarte puţin probabilă"

NO FLY ZONE deasupra Siriei? Franţa spune că măsura este "foarte puţin probabilă"
14 Iun 2013   •   16:36

Avioane de vânătoare americane F-16 şi sisteme de rachete sol-aer Patriot vor rămâne pe teritoriul Iordaniei. Iniţial toate acestea au fost trimise în Regat pentru a participa la exerciţii militare comune.

Potrivit unui anunţ oficial al Pentagonului, SUA intenţionează să disloce pe coasta iordaniană câteva nave de desant, cu unităţi de infanterie marină la bord.

La manevrele Eager Lion, desfăşurate în Iordania începând cu 9 iunie, iau parte 18 ţări. Trupele îşi vor coordona în continuare acţiunile de intervenţie în zonele de sud ale Siriei, inclusiv în condiţiile în care vor fi folosite arme cu arsenal chimic.

Franţa spune că impunerea unei sancţiuni de tip no fly zone, în spaţiul aerian sirian, este foarte puţin probabilă, fără un acord stabilit de Consiliul de Securitate al ONU.

"Problema cu astfel de măsuri este că pot fi puse în practică doar cu aprobarea comunităţii internaţionale. Este nevoie de o decizie a Consiliului de Securitate, şi vorbim în acest caz de o decizie excepţională", a spus, vineri, reprezentantul Ministerului de Externe de la Paris.

În dimineaţa aceleiaşi zile, diplomaţi occidentali de rang înalt susţineau că autorităţile de la Washington simulează o blocadă aeriană la graniţa sudică a Siriei cu Iordania.

×
Subiecte în articol: Siria iordania SUA
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close