Antena 3 CNN Externe Noapte de foc în Atena. Zeci de huligani au distrus tot ce au întâlnit în cale

Noapte de foc în Atena. Zeci de huligani au distrus tot ce au întâlnit în cale

Noapte de foc în Atena. Zeci de huligani au distrus tot ce au întâlnit în cale
de S.T.    |    18 Mar 2015   •   08:49

S-au dat lupte grele aseară în inima Atenei! Zeci de huligani au distrus tot ce au întâlnit în cale, la finalul unui protest ce solicita eliberarea unor anarhişti condamnaţi pentru activităţi teroriste.

Este al doilea protest violent de la instalarea cabinetului Tzipras, din 25 ianuarie. Noii guvernanţi s-au angajat să închidă aşa-numitele închisori "Guantanamo" ale Greciei, în care se află încarceraţi şi anarhiştii în cauză.

Protestatarii au aruncat cu pietre şi diverse obiecte în forţele de ordine, ce aşteptau ordinul de înăbuşire a revoltei.

În jur de 60 de anarhişti cu cagule au incendiat mai multe maşini parcate, au distrus un autobuz, au spart geamurile mai multor magazine şi au atacat cu bâte semafoarele întâlnite în cale.

Huliganii au reuşit, pentru moment, să îi facă pe poliţişti să se retragă.

Totul a început cu un protest paşnic, prin care mii de oameni au cerut guvernanţilor să îi elibereze pe membrii grupării anarhiste Conspiraţia Celulelor de Foc, încarceraţi în martie anul trecut, pentru activităţi teroriste. Deţinuţii au intrat, de mai multe ori, în greva foamei, din cauza condiţiilor din sistemul penitenciar de maximă securitate, supranumit "Guantanamo al Greciei".

×
Subiecte în articol: atena proteste
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close