Antena 3 CNN Externe Noi atacuri teroriste îndreptate către SUA: Osama Bin Laden ameninţă Washingtonul (VIDEO)

Noi atacuri teroriste îndreptate către SUA: Osama Bin Laden ameninţă Washingtonul (VIDEO)

Noi atacuri teroriste îndreptate către SUA: Osama Bin Laden ameninţă Washingtonul (VIDEO)
Sursa foto: terorist
24 Ian 2010   •   19:54

Bin Laden ameninţă că va lansa noi atacuri asupra Statelor Unite. Liderul reţelei teroriste al-Qaida revendică într-un mesaj audio atentatul aviatic petrecut de Craciun şi spune că atacurile nu vor înceta dacă Washingtonul mai sprijină Israelul.

În înregistrarea difuzata de postul de televiziune Al Jazeera, liderul al-Qaeda revendică atentatul eşuat asupra unei curse americane de linie şi ameninţă cu noi atacuri împotriva Statelor Unite.

"Mesajul pe care am vrut să îl transmitem prin acţiunea eroică a lui Umar Farouk a fost o confirmare a mesajului trimis de eroii din 11 septembrie, mesaj ce a tot fost repetat. Statele Unite nu vor putea niciodată să spere că vor fi în siguranţă dacă Palestina nu este în siguranţă. Nu este drept că voi să vă bucuraţi de viaţă în timp ce fraţii noştri din Gaza suferă. Cu ajutorul Domnului, raidurile noastre vor continua atâta timp cât veţi susţine Israelul", a declarat Osama Bin Laden.

Liderul organizaţiei teroriste revendică atentatul la o lună după ce nigerianului Umar Farouk Abdulmutallab a eşuat în demersul său de a detona un avion. Bărbatul a încercat să provoace o explozie la bordul unui avion american care efectua o cursă între Amsterdam şi Detroit, în 25 decembrie, anul trecut.

Acesta este primul mesaj al lui Bin Laden de după 29 septembrie 2009. Atunci, liderul terorist le promitea americanilor că va înceta atacurile daca vor face presiuni asupra Casei Albe pentru a pune punct războaielor din Irak şi din Afganistan.



Antena3

×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden SUA atacuri teroriste
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close