Antena 3 Externe Noi informaţii din arhivele desecretizate despre asasinarea lui Kennedy. Planifica un război cu URSS

Noi informaţii din arhivele desecretizate despre asasinarea lui Kennedy. Planifica un război cu URSS

21 Noi 2017   •   10:00
Noi informaţii din arhivele desecretizate despre asasinarea lui Kennedy. Planifica un război cu URSS

Administraţia Kennedy luase în calcul fabricarea sau cumpărarea unor avioane de luptă sovietice pentru a lansa un atac asupra bazelor americane sau aliate, care ar fi putut oferi o scuză pentru un război împotriva Uniunii Sovietice, potrivit unor informaţii din arhivele desecretizate în octombrie despre tentative de asasinare  al celui de-al 35-lea preşedinte al SUA, John F. Kennedy.

Documentele descriu o întâlnire din 22 martie 1962 a „Grupului Special (Augmented)“ din care făceau parte directorul CIA, John McCone, consilierul pentru securitatea naţională McGeorge Bundy şi preşedintele Statelor Majore Întrunite, Lyman Lemnitzer, în timpul căreia a fost discutată „problema ridicată de procurorul general al SUA, Robert Kennedy, nimeni altul decât fratele şefului Casei Albe, ca SUA să fabrice sau achiziţioneze avioane de luptă sovietice.  

Acestea urmau să fie folosite într-un atac asupra unui obiectiv militar american sau al unui alt stat aliat care ar fi servit apoi drept un pretext pentru demararea unor operaţiuni militare de amploare împotriva URSS, potrivit Daily Caller.

 

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close