Antena 3 Externe Norvegia îi refuză lui Breivik înfiinţarea unui partid fascist

Norvegia îi refuză lui Breivik înfiinţarea unui partid fascist

de S.T.    |    10 Mai 2013   •   23:01
Norvegia îi refuză lui Breivik înfiinţarea unui partid fascist
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA

Norvegia i-a refuzat lui Anders Behring Breivik, aflat în închisoare pentru uciderea a 77 de persoane, înfiinţarea unei asociaţii ce urma să devină embrionul unui partid fascist, au anunţat vineri autorităţile de la Oslo, potrivit AFP.


Cotidianul Aftenposten a făcut cunoscut că extremistul a depus o cerere pentru crearea unei asociaţii pe care dorea să o numească "Partidul fascist norvegian sau Liga nordică". 
 
Condiţiile legale nu au fost însă reunite, a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciului responsabil cu înregistrarea acestei solicitări, Mette Siri Broenmo. 
 
"Pentru o asociaţie trebuie să existe două persoane sau mai multe (...), ori în acest caz nu este decât Breivik",a explicat ea. Pe de altă parte, nu a fost depus niciun statut împreună cu cererea. 
 
Breivik efectuează o pedeapsă de 21 ani de închisoare, ce poate fi prelungită atât timp cât este considerat un pericol.
 
Avocatul său, Tord Jordet, a declarat cotidianului amintit că Breivik intenţionează să depună o nouă cerere pentru înfiinţarea unei asociaţii, îndeplinind de această dată condiţiile cerute de lege. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close