Antena 3 CNN Externe Norvegia se opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen

Norvegia se opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen

Norvegia se opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen
Sursa foto: Foto: bnr.bg
de S.T.    |    02 Aug 2013   •   19:48

Norvegia a anunţat că se opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, argumentând că o decizie favorabilă riscă să genereze un val de criminalitate în statele membre, scrie site-ul bulgar de ştiri novinite.

Oslo susţine că există o nemulţumire din ce în ce mai mare în rândul populaţiei norvegiene în faţa perspectivei ca România şi Bulgaria să adere la spaţiul Schengen, perspectivă care ar crea premisele apariţiei unui nou val de criminalitate în acest spaţiu.

Conform datelor oferite de Eurostat, bandele criminale din Bulgaria şi România sunt considerate a fi unele dintre cele mai periculoase şi opereză în 15 state membre.

Un ONG din Norvegia a demarat o petiţie împotriva aderării României şi Bulgariei, după ce autorităţile au dezmembrat o tabără ilegală de 200 de romi din România şi Bulgaria.

Comisia Europeană afirmă că România şi Bulgaria au îndeplinit criteriile pentru aderarea la spaţiul Schengen încă din 2010, dar accesul a fost blocat de mai multe ţări, conduse de Olanda.

×
Subiecte în articol: oslo
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close