Antena 3 Externe Opt migranți înecați, printre care șase copii, într-un nou naufragiu în Marea Egee

Opt migranți înecați, printre care șase copii, într-un nou naufragiu în Marea Egee

24 Dec 2015   •   12:11
Opt migranți înecați, printre care șase copii, într-un nou naufragiu în Marea Egee

Opt migranți, printre care șase copii, au murit joi dimineață în largul coastelor occidentale ale Turciei în naufragiul ambarcațiunii în care se aflau în drum spre insula grecească Lesbos, transmite Agerpres.
Ambarcațiunea, care părăsise localitatea turcă Bademli, s-a răsturnat în largul coastelor turcești din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Alți 14 ocupanți aflați în ambarcațiune sunt dați dispăruți și în prezent sunt căutați de Garda de Coastă turcă.

Naționalitatea imigranților nu a fost precizată.

Acest incident survine la numai o zi după un alt incident în care cel puțin 13 migranți, printre care șapte copii, s-au înecat în largul insulei grecești Farmakonissi.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), aproape 3.700 de migranți, majoritatea provenind din Siria, au murit sau au fost dați dispăruți în acest an în timpul traversării Mediteranei către Europa. Dintre aceștia, circa 700 au murit în Marea Egee în încercarea de a ajunge în Grecia, iar 3.000 în sudul Mediteranei, mai ales în largul coastelor Libiei și Tunisiei.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor naufragiu marea egee
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close