Antena 3 CNN Externe Cine este noul ambasador al SUA în România | Kathleen Kavalec vorbește limba română și a fost ofițer politic la Moscova

Cine este noul ambasador al SUA în România | Kathleen Kavalec vorbește limba română și a fost ofițer politic la Moscova

Noul ambasador american în România a primit confirmarea Senatului american.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Dec 2022   •   13:02

Kathleen Ann Kavalec urmează acum să depună jurământul, care reprezintă ultima etapă formală înaintea de preluarea funcției.

Kavalec (foto) este diplomat de carieră și a servit, din 2019, ca șef al Misiunii OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa) în Bosnia şi Herțegovina, fiind detașată de la Departamentul de Stat american, conform unei prezentări făcute cu ocazia unui anunț din luna iunie, când Casa Albă și-a semnalat intenția de a o nominaliza în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în România.

Anterior, Kavalec a fost subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat.

Înainte de aceasta, ea a ocupat funcția de director al Biroului pentru afaceri rusești și șef adjunct al Misiunii Statelor Unite ale Americii la UNESCO, în Paris.

Între alte misiuni ale lui Kavalec în străinătate se numără cea de ofițer pentru afaceri culturale la ambasada SUA din București, consilier politic la ambasada SUA din Kiev și ofițer politic la ambasada SUA din Moscova.

Originară din California, Kavalec a obținut o diplomă în științe politice la Universitatea California din Berkeley și un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C.

Diplomata vorbește limbile română, spaniolă, portugheză, franceză și rusă.

×
Subiecte în articol: Kathleen Ann Kavalec SUA ambasador România
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close