Antena 3 CNN Externe Noul Papă ar putea veni din Africa. La casele de pariuri se mizează deja pe numele viitorului Suveran Pontif

Noul Papă ar putea veni din Africa. La casele de pariuri se mizează deja pe numele viitorului Suveran Pontif

Noul Papă ar putea veni din Africa. La casele de pariuri se mizează deja pe numele viitorului Suveran Pontif
Sursa foto: Foto: newshopper.sulekha.com
11 Feb 2013   •   16:57

Deşi mulţi pot cataloga asta drept o blasfemie, casele de pariuri au dat deja startul pariurilor pe numele viitorului Papă, după ce Benedict al XVI-lea a anunţat că se va retrage în 28 februarie.

Vestea retragerii din pontificat a făcut imediat înconjorul lumii, iar unii au început deja să facă pariuri în legătură cu cine va urma la conducerea Bisericii Catolice.

Potrivit agenţiei italiene de presă specializată în pariuri Agipro News, bookmaker-ii mizează pe o confruntare intre Italia si Africa, care au cotele de 2,75 şi, respectiv, 3,00, la agenţia Paddy Power.

Cotele principalilor candidaţi sunt: Cardinalul nigerian Francis Arinze (care conduce la pariuri cu o cotă de 2,90), urmat de Peter Turkson (Ghana, 3,25) şi canadianul Marc Ouellet (6,00).

Bookmaker-ii au lansat şi pariuri în ceea ce priveşte numele viitorului papa: Petru (5,00), Pius (6,00), Ioan Paul (7,00) sau un nou Benedict (9,00).

În vârstă de 85 de ani, Sfântul Părinte şi-a anunţat decizia de a se retrage de la conducerea Bisericii Catolice în cadrul unei ceremonii de canonizare a 800 de sfinţi.

Papa Benedict al XVI-lea a fost numit la conducerea Bisericii Catolice pe 19 aprilie 2005. După demisie, Joseph Ratzinger va merge la reşedinţa papală de vară de lângă Roma, după care se va retrage într-un lăcaş monahal de la Vatican. Ultima oară când un Papă a demisionat a avut loc în 1415.


Cardinalul nigerian Francis Arinze, împreună cu Papa Benedict al XVI-lea.


×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close