Antena 3 CNN Externe "Nu suntem generozitatea întruchipată". Românii şi bulgarii care vor veni în Marea Britanie vor primi beneficii minime

"Nu suntem generozitatea întruchipată". Românii şi bulgarii care vor veni în Marea Britanie vor primi beneficii minime

"Nu suntem generozitatea întruchipată". Românii şi bulgarii care vor veni în Marea Britanie vor primi beneficii minime
Sursa foto: Foto: ncsalceditor.wordpress.com
de S.T.    |    12 Feb 2013   •   11:58

Imigranţii din România şi Bulgaria, care ar urma să vină în Marea Britanie pentru a profita de asistenţa socială odată cu ridicarea restricţiilor de a munci, vor primi beneficii minime, în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene.

Ministrul imigraţiei, Mark Harper, a insistat luni că guvernul britanic se va asigura că ţara nu mai este "generozitatea întruchipată'' pentru "turiştii asistenţei" în 2014, scrie marţi publicaţia Express.

"Vrem să ne asigurăm ca, atunci când oamenii examinează accesul la beneficiile şi serviciile noastre publice, nimeni să nu mai creadă că suntem generozitatea întruchipată în această ţară. De aceea, guvernul ia măsuri pentru a garanta că nu se va întâmpla aşa. Vrem să ne asigurăm că oferim ce avem nevoie în baza tratatelor, dar nu mai mult'', a declarat Harper.

Britanicii, ÎNGROZIŢI de numărul covârşitor de români şi bulgari care le vor asalta ţara

Imigranţii din UE care lucrează în Marea Britanie şi îşi plătesc impozitele vor avea dreptul la îngrijire NHS. Ministrul imigraţiei a sugerat ca obligaţia de asigurare medicală să se aplice tuturor studenţilor din UE şi celor care susţin că se pot întreţine singuri şi nu caută de lucru.

Marea Britanie va elimina restricţiile impuse românilor şi bulgarilor în 2014

Alte măsuri includ solicitarea ca imigranţii să părăsească Marea Britanie dacă nu reuşesc să obţină un loc de muncă după trei luni, sau nu pot dovedi că deţin suficiente fonduri pentru a se întreţine cel puţin şase luni.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close