Antena 3 CNN Externe O femeie în vârstă de 106, vaccinată cu schema completă, s-a vindecat de coronavirus. Care a fost salvarea ei

O femeie în vârstă de 106, vaccinată cu schema completă, s-a vindecat de coronavirus. Care a fost salvarea ei

O femeie din Turcia, în vârstă de 106 ani, s-a vindecat de coronavirus, trecând, spune ea, foarte ușor peste boală, și asta pentru că este vaccinată.

O femeie în vârstă de 106, vaccinată cu schema completă, s-a vindecat de coronavirus. Care a fost salvarea ei
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    11 Oct 2021   •   11:05

Nuriye Ozkan, în vârstă de 106 ani, are probleme cardiace și suferă de astm. Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care, atunci când a început vaccinarea în țara ei, nu a ezitat niciun moment să se imunizeze. 

Cu toate acestea, femeia din Trabzon a fost recent nevoită să se prezinte la spital în momentul în care a început să facă febră. Acolo, a fost testată pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. 

Din fericire, femeia nu a avut nici măcar nevoie de internare. Medicii au trimis-o acasă și au plasat-o în carantina la domiciliu, unde s-a și tratat. Nu a avut prea mult de suferit însă, pentru că simptomele au fost ușoare și și-au făcut simțită prezența doar pentru câteva zile. 

Ozkan a fost vaccinată cu schemă completă şi așteaptă cu nerăbdare să îşi facă şi doza a treia.

“Am 106 ani. Am fost operată la stomac și pe cord. Sufăr şi de astm, de bronșită. Sunt și în vârstă. M-am simțit rău, m-au dus la spital și mi s-a făcut testul. Apoi mi-au spus că am această boală. Aveam deja dureri din cauza vârstei. Nu-mi dădusem seama că m-am infectat. Când m-am apucat de spălarea rituală înainte de rugăciune mi-am dat seama că am febră. Ne-au plasat în carantină acasă. Și nora mea s-a îmbolnăvit. Însă eram toți vaccinați. Am trecut peste boală. Dumnezeu să le dea tuturor sănătate. Toată lumea să fie precaută şi să se vaccineze. Eu dacă nu mă vaccinam poate că acum situația mea ar fi fost alta”, a explicat bătrâna.

Și fiul femeii, Temel Ozkan, îi îndeamnă pe toți cei care încă nu sunt vaccinați să nu mai aibă rețineri: 

“Mai întâi s-a vaccinat mama, iar apoi ne-a venit şi nouă rândul. Prima care s-a infectat a fost mama. Apoi s-a îmbolnăvit şi soția mea. A început perioada de carantină la domiciliu şi în 12 zile am trecut peste boală. Noi tot vedeam la știri că boala este grea. Însă slavă Domnului, vaccinurile au un efect important. Mama mea de 106 ani a trecut peste boală acasă, fără probleme. Există oameni care încă se tem de vaccinare, sunt îngrijorați. Vaccinul este arma noastră împotriva acestei boli. Să nu se ferească nimeni, să se vaccineze. Dacă nu, o să regrete”, a declarat bărbatul, potrivit ziaruldeiași.ro.

×
Subiecte în articol: Nuriye Ozkan
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close