O bandă de românce de etnie romă jefuieşte bătrânele din Norvegia

de S.T.    |    05 Apr 2012   •   14:33
O bandă de românce de etnie romă jefuieşte bătrânele din Norvegia Foto: the local

O bandă de românce de etnie romă care fură bijuterii de la bătrâne norvegience acţionează în mai multe oraşe din această ţară nordică, între care şi în capitala Oslo, informează TheLocal.no.

În decursul a două săptămâni în capitala norvegiană au avut loc cel puţin 20 de astfel de cazuri.

Victimele sunt întrebate dacă vor să cumpere imitaţii de bijuterii, după care li se fură propriile bijuterii, autentice, potrivit cotidianului VG.

Într-unul dintre cazuri, care a fost înregistrat parţial de o cameră de luat vederi, o femeie în vârstă de 83 de ani din Oslo povesteşte cum a fost abordată de două românce în faţa unui azil în care locuieşte. Când le-a spus că nu este interesată să cumpere produsele lor, femeile au prins-o de mâna stângă şi i-au smuls trei inele de aur de pe deget, între care verigheta mamei ei, din 1927.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Oslo, Geir Ellefsen, a declarat că în baza informaţiilor pe care le-a primit de la victime sau martori oculari şi a investigaţiilor poliţiei, s-a constatat că autoarele acestor infracţiuni sunt exclusiv femei de etnie romă din România.

Potrivit poliţiei, femeile de etnie romă şi-au concentrat atenţia asupra bătrânelor naive. Pentru a ajuta la limitarea infracţiunilor comise împotriva bătrânelor vicepreşedintele Comisiei parlamentare de Justiţiei, Jan Bohler (Partidul Laburist), şi parlamentarul conservator Andre Oktay Dahl au cerut interzicerea cerşitului.

"Toţi cei care vor fi prinşi vor trebui să primească pedepse suficient de severe pentru a putea fi extrădaţi în România", a adăugat Bohler.

x close