Antena 3 Externe O celulă Al-Qaida care planifica atentate, destructurată în Emiratele Arabe Unite

O celulă Al-Qaida care planifica atentate, destructurată în Emiratele Arabe Unite

19 Apr 2013   •   16:23
O celulă Al-Qaida care planifica atentate, destructurată în Emiratele Arabe Unite
Sursa foto: Foto: blogspot.com
Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au anunţat că au destructurat o celulă Al-Qaida formată din şapte arabi care planificau atentate în acest stat petrolier din Golful Persic, relatează AFP.

Acesta este primul caz în care autorităţile din Emirate, unde nu s-a înregistrat niciun atentat terorist, au anunţat destructurarea unei celule formată din saudiţi şi cetăţeni ai Emiratelor, care planificau acte teroriste în cele două ţări.

"Serviciile de securitate au arestat membri ai unei celule teroriste afiliate Al-Qaida, care planificau acte care atentau la securitatea ţării şi locuitorilor ei, atât din Emirate cât şi din străinătate", a anunţat agenţia oficială WAM.

Populaţia din Emirate este formată din peste 85% străini, îndeosebi asiatici, dar şi arabi şi occidentali.

Cei şapte suspecţi fac parte dintr-o reţea care recrutează, între altele, persoane (din Emirate), făcând propagandă pentru reţeaua Al-Qaida şi pe care o alimentează cu fonduri şi căreia îi oferă suport logistic".

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close