Antena 3 CNN Externe O companie aeriană americană angajează foşti poliţişti şi pompieri ca însoţitori de zbor

O companie aeriană americană angajează foşti poliţişti şi pompieri ca însoţitori de zbor

O companie aeriană americană angajează foşti poliţişti şi pompieri ca însoţitori de zbor
Sursa foto: Foto: www.inewscatcher.com
06 Aug 2010   •   23:18

Ce-ar fi dacă în locul stewardeselor tinere şi atrăgătoare cu care s-au obişnuit, pasagerii zborurilor cu avionul ar da nas în nas cu poliţişti şi pompieri? ?Impresia artistică? ar avea, poate, de suferit, însă, cu siguranţă ar fi un câştig la capitolul siguranţă. Probabil că la asta s-au gândit şi cei de la compania aeriană americană JetBlue, care au început să angajeze foşti poliţişti şi pompieri pe post de însoţitori de zbor.

Reprezentanţii JetBlue Airlines spun că prioritară este aptitudinea însoţitorilor de zbor de a reacţiona bine în cazuri de urgenţă. Lucru care, pentru foştii oameni ai legii, vine oarecum natural. După evenimentele de la 11 septembrie 2001, piloţii nu mai pot părăsi cabina, astfel că însoţitorii de zbor sunt cei care trebuie să facă faţă situaţiilor neprevăzute, cum ar fi un incendiu sau o altercaţie la bordul avionului.

Şi cum mulţi poliţişti sau pompieri din New York se pensionează devreme, JetBlue are şi de unde să recruteze personal. Foştii poliţişti sunt mai mult decât încântaţi de noua ofertă de muncă şi spun că programul nici nu se compară cu cel din timpul serviciului.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: companie aeriana
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close