Antena 3 CNN Externe O companie aeriană renunţă temporar la echipajul care a zburat cu un bolnav infectat cu coronavirus

O companie aeriană renunţă temporar la echipajul care a zburat cu un bolnav infectat cu coronavirus

Compania aeriană Air France a anunţat marţi că i-a îndepărtat temporar şi din precauţie pe membrii echipajului care l-au însoţit într-un zbor pe un pasager infectat cu noul coronavirus, relatează EFE.

O companie aeriană renunţă temporar la echipajul care a zburat cu un bolnav infectat cu coronavirus
Sursa foto: sursă foto:pixabay.com
04 Feb 2020   •   20:50

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că cei trei piloţi şi cei 16 asistenţi de zbor vor fi plasaţi sub supraveghere medicală şi au fost excluşi temporar din programul de zbor, în aşteptarea rezultatelor Direcţiei Generale pentru Sănătate.

Pacientul infectat zburase de la Paris la Shanghai în data de 27 ianuarie. La întoarcere, el a fost îngrijit de autorităţile medicale chineze, iar Air France a decis să-şi repatrieze imediat personalul, care nu părăsise avionul.

În acest zbor, care a plecat pe 27 ianuarie iar pe 28 s-a întors la Paris, au fost şi alţi pasageri, dintre care niciunul nu a prezentat simptome ale bolii, potrivit Air France.

Compania notează că pacientul a purtat mască pe tot parcursul zborului, astfel încât riscurile de contagiere sunt reduse.

Air France a anunţat la 30 ianuarie anularea zborurilor regulate spre China, până în data de 9 februarie, după ce suspendase din 22 ianuarie liniile spre Wuhan, epicentrul epidemiei cu noul coronavirus.

Focarul de pneumonie a provocat deja 425 de decese în China continentală, două în Filipine şi Hong Kong şi peste 20.400 de îmbolnăviri.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Air France coronavirus
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close