Antena 3 CNN Externe O familie de români a luat masa alături de Papa Benedict al XVI-lea

O familie de români a luat masa alături de Papa Benedict al XVI-lea

O familie de români a luat masa alături de Papa Benedict al XVI-lea
Sursa foto: Papa
28 Dec 2009   •   11:33

Papa Benedict al XVI-lea a participat la o acţiune caritabilă, în cadrul căreia a luat masa cu un cuplu de tineri români. Aceasta a fost prima deplasare a Suveranului Pontif în afara Vaticanului după incidentul din ajunul Crăciunului, informează BBC News.

Papa a servit masa alături de 150 de persoane fără adăpost din Roma, după ce o comunitate romano-catolică a oferit gratuit mâncare oamenilor nevoiaşi. Sfântul Părinte s-a aşezat lângă un bărbat din Afganistan şi o familie de tineri din România.

El a susţinut şi un scurt discurs în cadrul căruia a spus că în Italia nimeni nu trebuie să fie marginalizat, abandonat sau părăsit. La sfârşitul vizitei sale, Papa a împărţit dulciuri şi cadouri tuturor copiilor prezenţi.

Măsurile luate de poliţia italiană pentru scurta vizită a Papei au fost drastice, mai ales că autorităţile au fost criticate după ce o femeie de 25 de ani l-a atacat pe Sfântul Părinte.

În ajunul Crăciunului, Papa Benedict al XVI-lea a fost doborât la pământ de o admiratoare prea înfocată care a reuşit să treacă de barierele de securitate. Papa nu a fost rănit, s-a ridicat imediat şi a oficiat slujba ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Din nefericire, un alt cardinal, mai vârstnic, a suferit o fractură de femur după ce a căzut în aceeaşi busculadă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: romani Crăciun
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close