Antena 3 CNN Externe O grupare teroristă a ucis un activist italian și a postat pe Internet imagini cu victima

O grupare teroristă a ucis un activist italian și a postat pe Internet imagini cu victima

O grupare teroristă a ucis un activist italian și a postat pe Internet imagini cu victima
Sursa foto: Foto: Videonews
15 Apr 2011   •   17:47

Un activist pro-palestinian din Italia a fost găsit mort într-o casă abandonată din Fâșia Gaza, după ce a fost răpit de o grupare suspectată de legături cu al-Qaida, care a publicat pe Internet imagini cu acesta înainte să fie ucis, informează Daily Mail.

Vittorio Arrigoni , un italian de 36 de ani, care a ajuns în Gaza în 2008 pe un vas care aducea ajutoare umanitare,  era un jurnalist independent și un pacifist, care a militat pentru încetarea conflictelor în zonă.

Într-un clip postat pe YouTube în cursul acestei săptămâni, italianul era înfățișat legat la ochi, cu sânge pe față și o mână care îl ținea de păr pentru a i se vedea fața la camera de filmat. Textul care însoțea clipul era ”Ostaticul italian a venit pe pământul nostru doar pentru a presăra corupție”.

Oficialii Hamas au declarat că trupele speciale s-au mișcat rapid pentru a-l salva pe italian și a-i aresta pe responsabili, dar în momentul în care au ajuns la casă, acesta era mort de mai multe ore.

Conform purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne Hamas, au fost arestate mai multe persoane care au avut legătură cu incidentul, dar teroriștii intenționau să îl omoare încă de la început, dat fiind faptul că crima a avut loc la foarte puțin timp după răpire.

 

×
Subiecte în articol: ucis Hamas Gaza al Qaida
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close