Antena 3 CNN Externe O navă de croazieră la bordul căreia se află şi un român a eşuat în Antarctica

O navă de croazieră la bordul căreia se află şi un român a eşuat în Antarctica

O navă de croazieră la bordul căreia se află şi un român a eşuat în Antarctica
Sursa foto: nava
18 Feb 2009   •   12:44

O navă de croazieră cu 106 persoane la bord, printre care şi un român, a eşuat în Antarctica, anunţă Agerpres. Nava a rămas blocată în gheaţă în apropierea unei baze argentiniene, după ce a fost împinsă către stânci de vântul puternic.
Vasul Ocean Nova a eşuat la numai doi kilometri de baza San Martin. Preşedintelui companiei Quark Expeditions, Patrick Shaw, care operează vasul, a declarat: "O evaluare iniţială a pagubelor produse indică faptul că nu există un pericol iminent şi că nu sunt ameninţate vieţile celor aflaţi la bord. Nu există semne că ar exista spărturi de orice fel".
Pe vas se află 21 de americani, 18 filipinezi, 17 britanici, şapte canadieni şi tot atâţia australieni, cinci germani, cinci irlandezi şi cinci sud-africani, câte trei cetăţeni din Olanda, Noua Zeelandă şi Danemarca, doi argentinieni şi câte o persoană din Elveţia, România, Ucraina, Panama, Guatemala, Columbia, Rusia, Indonezia şi Honduras.
Pasagerii se aflau într-o expediţie de explorare a cercului polar. Persoanele aflate la bord sunt în afara oricărui pericol, însă două nave şi un avion au fost trimise pentru a acorda asistenţă în caz de nevoie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Antarctica
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close