Antena 3 CNN Externe O navă de patrulare a Greciei s-a ciocnit cu una aparţinând Turciei, în Marea Egee

O navă de patrulare a Greciei s-a ciocnit cu una aparţinând Turciei, în Marea Egee

O navă de patrulare a Greciei s-a ciocnit cu una aparţinând Turciei, în Marea Egee
26 Sep 2012   •   23:50

Atena va face un demers pe lângă Guvernul de la Ankara după ce o navă de patrulare turcă a lovit o navă a poliţiei portuare greceşti în Marea Egee, a anunţat miercuri Ministerul grec al Afacerilor Externe, informează AFP.
   
"Nava poliţiei portuare turceşti a intrat în apele teritoriale greceşti şi în cursul manevrelor periculoase a lovit o navă a poliţiei portuare greceşti care patrula în cadrul unei operaţiuni" de luptă împotriva imigraţiei ilegale, a anunţat un comunicat ministerial.
   
Incidentul a avut loc în largul insulei greceşti Farmakonisi, aproape de coastele occidentale turceşti.
   
"Instrucţiuni au fost date ambasadei greceşti la Ankara pentru a face un demers în scopul de a sublinia că acţiuni similare riscă să ducă la un incident, ceea ce agravează climatul între cele două ţări şi nu contribuie la a lupta în mod eficient împotriva imigraţiei clandestine", adaugă acest text.
   
Cele două ţări vecine se află în dispută asupra delimitării apelor lor teritoriale în Marea Egee, unde Grecia, frontiera estică a Uniunii Europene, deţine mai multe insule.
   
Un alt subiect de tensiune între cele două ţări frontaliere este efectuarea misiunilor de explorare a adâncimilor Mării Egee, după cele efectuate recent în estul Mării Mediterane de către Cipru şi Israel, ale căror relaţii cu Turcia nu sunt bune.
   

×
Subiecte în articol: coliziune marea egee
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close