Antena 3 CNN Externe O nouă versiune a condiţiilor morţii lui Osama bin Laden. Cine este soldatul care l-a ucis pe liderul al-Qaida

O nouă versiune a condiţiilor morţii lui Osama bin Laden. Cine este soldatul care l-a ucis pe liderul al-Qaida

O nouă versiune a condiţiilor morţii lui Osama bin Laden. Cine este soldatul care l-a ucis pe liderul al-Qaida
de S.T.    |    28 Mar 2013   •   08:51

O nouă versiune a condiţiilor morţii lui Osama bin Laden şi îndoieli asupra identităţii soldatului Navy Seal care l-a ucis au fost dezvăluite de CNN.

Luna trecută, revista Esquire publica un interviu cu un bărbat prezentat sub anonimat ca fiind "trăgătorul" care l-a ucis pe liderul al-Qaida la locuinţa sa din Abbottabad (Pakistan) în noaptea de 1 spre 2 mai 2011.

Militarul a povestit că a fost singurul care a pătruns în camera acestuia de la al treilea etaj şi l-a ucis cu trei gloanţe în cap.

”I-am văzut creierii împrăştiaţi pe faţă”. Mărturia ŞOCANTA a celui care l-a ucis pe bin Laden

Conform postului de televiziune CNN, această poveste este falsă, "trăgătorul" nefiind cel care l-a ucis pe Ben Laden.

Peter Bergen, consultant al CNN şi specialist în ceea ce priveşte al-Qaida, susţine că povestea "trăgătorului" este o "mare prostie".

Potrivit lui Peter Bergen, trei soldaţi Seals ar fi ajuns la cel de-al treilea etaj, printre care "trăgătorul" prezentat de Esquire şi Matt Bisssonette, soldatul care a relatat deja o primă variantă a acestei nopţi sub pseudonimul Mark Owen în controversatul volum, "No Easy Day".

Ben Laden ar fi scos capul pe uşă, iar primul Seal - nici "trăgătorul", nici Bissonette - i-ar fi tras atunci un glonţ în cap, afirmă Peter Bergen.

Relatarea consultatului CNN se apropie de cea a operaţiunii descrisă de Bissonette în cartea sa.

Povestea "trăgătorului" din Esquire ar fi deranjat puternic membri aceste unităţi de elită, care aveau instrucţiuni de a nu "vorbi cu nimeni", mai spune Bergen.

Navy Seal-ul care a făcut aceste declaraţii pentru CNN povesteşte, de asemenea, că "trăgătorul" a fost expulzat din echipă deoarece avea tendinţa de a se lăuda cu faptele sale.

Citeşte şi:

Un document găsit în casa lui Osama ben Laden prezintă strategia Al-Qaida de a ataca Europa şi SUA

×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden cnn
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close