Antena 3 CNN Externe O nouă zi de caniculă şi temperaturi record în Japonia

O nouă zi de caniculă şi temperaturi record în Japonia

O nouă zi de caniculă şi temperaturi record în Japonia
Sursa foto: Foto: .thejournal.ie
12 Aug 2013   •   15:22

Japonia a cunoscut o nouă zi de caniculă, luni, cu un record de temperatură, după un weekend foarte călduros în care cel puţin nouă persoane au decedat din cauza temperaturilor ridicate, informează AFP.
   
41 de grade Celsius au fost înregistrate, luni, la Shimanto, pe insula meridională Shikoku, a anunţat Agenţia de meteorologie a Japoniei, adică cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în arhipelag.
   
Temperatura a depăşit 40 de grade în mai multe regiuni ale Japoniei, ţară deasupra căreia staţionează un imens anticiclon care acoperă, de asemenea, o parte din China.
   
Agenţia a avertizat că mercurul ar putea să depăşească luni 35 de grade în 38 dintre cele 47 de prefecturi ale Japoniei, inclusiv la Tokyo. În absenţa totală a vântului, căldura resimţită a fost mult mai ridicată, mai ales în marile oraşe.
   
Agenţia a îndemnat din nou populaţia să fie prudentă, să bea apă cu regularitate şi să stea cât mai mult în locuri cu temperaturi agreabile.
   
Postul public de televiziune NHK a anunţat luni că cel puţin cinci persoane au murit de insolaţie în timpul weekendului, la Tokyo. În plus, cel puţin patru persoane au murit sâmbătă şi duminică, potrivit unui calcul al AFP efectuat pe baza unor informaţii obţinute de la autorităţi şi relatări ale presei.
   
Conform NHK, un total de 68 de persoane au murit din cauza temperaturilor ridicate doar în Tokyo începând din 6 iulie, dată la care sezonul ploios a cedat locul căldurii.
   
Sute de persoane sunt spitalizate în fiecare zi pentru câteva ore din cauza caniculei, uneori grupuri întregi de elevi sau, cel mai adesea, persoane în vârstă.
   
Majoritatea victimelor decedate sunt trecute de vârsta de 65 de ani, fiind găsite fără suflare în propriile grădini, inclusiv în sere.

×
Subiecte în articol: japonia căldură val de caldura Tokyo
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close